FIXbrigade Westland van start!

Op 14 november overhandigde wethouder Pieter Varekamp de sleutels van de FIXbrigade bus aan Tim van der Zwan. Met deze handeling, die tijdens de kennisavond Warm Westland werd gedaan, is de FIXbrigade Westland officieel van start. De bus rijdt vanaf nu door Westland om woningeigenaren gratis te helpen bij het verduurzamen van de woning met kleine ingrepen.

FIXbrigade Westland

De FIXbrigade start in de kern Monster. De brigade is een samenwerking tussen Vitis Welzijn, Patijnenburg en gemeente Westland. De Rabobank heeft 20.000 euro bijgedragen aan het project. De “fixers” brengen gratis kleine energiebesparende maatregelen aan in woningen ouder dan 1982. Een duurzamere woning en een start naar een lagere energierekening. Dat is wat de FIXbrigade kan doen. 

“Geweldig dat inwoners op een praktische manier geholpen kunnen worden met verduurzamingsklusjes in eigen huis. Deze klussen, bijvoorbeeld tochtstrips, dragen direct bij aan prettiger leefcomfort en besparen van energie. Niet alleen informeren, maar daadwerkelijk helpen, dat maakt het verschil. En prachtig dat we hierin samenwerken met FIXbrigade Nederland, Patijnenburg, Vitis Welzijn en een mooie bijdrage van Rabobank hebben ontvangen.” Aldus wethouder Pieter Varekamp.

Voor wie
De FIXBrigade is er voor bewoners uit Monster die in een koopwoning wonen die ouders is dan 1982 en last hebben van tocht. Vanaf 2024 volgen ook de andere kernen.

Meer informatie op www.westlandwoontduurzaam.nl of via Instagram en Facebook @westlandwoontduurzaam

Over Westland Woont Duurzaam
Westland Woont Duurzaam is een initiatief van gemeente Westland om Westlanders te motiveren te verduurzamen, zowel particulier als zakelijk. Via de website wordt informatie gedeeld over duurzaamheid, subsidies en vergunningsaanvragen en kunnen vragen gesteld worden.

Vorige
Vorige

Rabo&Co interview met directeur Bas Ruis

Volgende
Volgende

Mooi interview met Peter van FIXbrigade Zaandam