Persbericht

FIXbrigade Nederland in relatie tot recente ontwikkelingen FIXbrigade Amsterdam

In reactie op recente vragen over onze samenwerking met FIXbrigade Amsterdam willen we graag helderheid bieden over de ontwikkelingen rondom FIXbrigade Amsterdam, en het wegvallen van gemeentelijke steun voor de FIXbigade Amsterdam vanaf 2024. 

Eind 2023 ontstond er veel aandacht rondom de situatie van FIXbrigade Amsterdam en het spijtige besluit van de gemeente Amsterdam om de financiële ondersteuning stop te zetten. We betreuren dit besluit met name vanwege de mogelijke gevolgen voor de gewaardeerde medewerkers, stagiaires, en natuurlijk de bewoners die baat hebben bij de diensten van FIXbrigade Amsterdam.

FIXbrigade Nederland, als non-profitorganisatie, omarmt het waardevolle werk dat is ontwikkeld onder de vlag van Stichting Jungle Amsterdam, van waaruit FIXbrigade Amsterdam en FIXbrigade Nederland zijn ontstaan. Het vormt de basis van waaruit wij werken. Ons doel is het ondersteunen van kwetsbare huishoudens bij energiebesparende maatregelen met behulp van een team van gemotiveerde mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Momenteel is FIXbrigade Nederland actief in ruim 25 gemeenten en blijven we het succesvolle concept uitrollen.

Belangrijk om te benadrukken is dat FIXbrigade Nederland en FIXbrigade Amsterdam autonome organisaties zijn met ieder een eigen governance en bestuur. Hoewel we natuurlijk nauw samenwerken, blijven de verantwoordelijkheden en financieringsstromen strikt gescheiden. Ondanks de uitdagingen waar FIXbrigade Amsterdam momenteel mee kampt, zetten wij als FIXbrigade Nederland onze activiteiten met onverminderd enthousiasme voort. We blijven lokale teams opzetten en trainen in diverse gemeenten.

We zijn vastberaden in onze missie om kwetsbare huishoudens te helpen en kijken ernaar uit om samen met andere FIXbrigades in heel Nederland een positieve bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst.

Voor verdere informatie en vragen over FIXbrigade Amsterdam, verwijzen wij u graag door naar de website van jungle.amsterdam/fixbrigade

Voor contact met FIXbrigade Nederland kunt u mailen naar info@fixbrigade.nl

Vorige
Vorige

FIXbrigade Nederland support FIXbrigade Amsterdam! 

Volgende
Volgende

Rabo&Co interview met directeur Bas Ruis